Atelier

Restauratieatelier Hannelore Debyser

Meester in de Beeldende Kunst specialiteit Restauratie en Conservatie van Kunstwerken

Opleiding

Na de opleiding Vrije Grafiek en Restauratie en Conservatie van Kunstwerken aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent ben ik in 2000 gestart met een eigen restauratieatelier.  De eerste drie jaar heb ik vooral in onderaanneming van verschillende restauratie en decoratiebedrijven gewerkt, opgevolgd door restauratiewerk in eigen beheer voor particulieren, kerkfabriek , galerijen en antiquairs. 


Mijn ding

Het was tijdens een schoolbezoek aan het restauratieatelier van het Museum voor Schone Kunsten te Gent dat ik al op jonge leeftijd gebeten werd door de restauratiemicrobe. Daar zag ik voor het eerst een restaurateur aan het werk en ik wist onmiddellijk dat dit "mijn ding" was.. De opleiding tot restaurateur is niet te onderschatten en vergt heel wat doorzettingsvermogen. Niet alleen is er artistiek talent vereist, maar tijdens de eerste twee jaren wordt er ook heel wat tijd gespendeerd aan materialenkennis. Chemie is voor de restaurateur in spé een heel belangrijk vak, want je dient je te verdiepen in de wereld van solventen, bindmiddelen, pigmenten, harsen, polymeren enz.

Passie

Ik ben gepassioneerd door mijn job, die ik met hart en ziel en met veel respect voor de kunstenaar uitvoer. Elk beschadigd kunstwerk dat ik voor herstelling binnenkrijg is een nieuwe uitdaging. Er komt heel veel creativiteit bij deze taak kijken, vooral omdat er geen pasklare oplossingen bestaan, ieder restauratieprobleem vergt een andere en specifieke aanpak. Telkens weer opnieuw word ik geboeid door de geschiedenis van het kunstwerk, het gebruikte materiaal en de opbouw ervan.


Restauratie in veilige handen

In het atelier staan respect voor de kunstenaar en het kunstwerk centraal. De producten die ik gebruik zijn zo reversibel mogelijk, met een voorkeur voor de methodes die de oude meesters hanteerden.

Deze artisanale werkwijzen en mijn persoonlijke zorg staan borg voor een duurzame restauratie en conservatie van de kunstwerken. 

Graag bied ik deze diensten aan, advies en prijsofferte zijn gratis.

ADRES


Grasdreef 83

8790 Waregem

CONTACT


Tel.: +32 497 85 14 34

restauratieatelierdebyser@gmail.com

SHARE

© Copyright. Alle rechten zijn voorbehouden.